K&B Förvaltning

Besöksadress:

Engelbrektsgatan 7A
411 27, Göteborg

Välkomna!

Ekonomisk förvaltning

Flexibla och skräddarsydda paketlösningar med fast årsarvode, utan bindningstid eller tillkommande avgifter, anpassade efter era behov

Personlig kontakt

Hos K&B får ni en personlig redovisningsekonom med bred erfarenhet av fastighetsekonomi och styrelsearbeten. Vi eftersträvar alltid snabb handläggning och snabba svar på era ärenden, för er fastighetsägare och styrelser, oavsett er storlek.

Våra drivna och erfarna förvaltare sköter er löpande bokföring, upprättar resultat- och balansrapporter, årsredovisningar, tar fram budget, utför aviseringar, bevakar inkassoärenden, betalar fakturor och ser till att medlem-och hyres inbetalningar betalas, sköter hyresadministration och kontraktskrivningar, reder ut moms-och skattefrågor, m.m. Vi har också jurister på plats vid snabbt behov av tjänster inom t.ex. skattetvister, deklarationer, hyrestvister, företrädelser i hyresnämnden, avhysningsprocesser, bolagsfrågor och regelverk etc.

Fasta årsarvoden, ingen bindningstid

Vi sköter löpande utbetalningar av löner och arvoden till anställda och styrelsen. Återkommande ändringar och tillägg på avier gällande p-platser, el-räkningar, hyreshöjningar etc. utförs smidigt och säkert genom våra ekonomisystem. Ni har hela tiden full insyn i bokföringen genom egen acess via ekonomisystemen VISMA eller Fortnox.

Vi kan erbjuda er fasta årsavtal på 1 år, 2 år eller längre, med en ny avtalsmodell där vi erbjuder avtal utan bindningstid - endast 3 månaders uppsägningstid.

I våra fast månads- och årsarvoden ingår:

 • Avisering & avstämning av avgifter, hyror och kundfakturor
 • Löpande bokföring och hantering av verifikationer
 • Fakturahantering, löne- och arvodeshantering
 • Medlemsregister och lägenhetsförteckning
 • Upprättande av årsbokslut, årsredovisning och deklaration
 • Posthantering
 • Kund- och leverantörsreskontra
 • Delår/kvartals-rapporter budget
 • Kund får full insyn och transparens i sin bokföring och ekonomi med login/access via ekonomiprogram VISMA eller Fortnox. Attestfunktion fakturor för kunden.
 • Ekonomisk & juridisk rådgivning
 • Kontraktskrivningar och omflytt (vid lokalhyresgäster/hyresrätter/försäljningar, kontakt med mäklare). Ingår pantförskrivningar och lägenhetsöverlåtelser.
 • Hyresadministration inkl. kontraktskrivande
 • Påminnelser och kravhantering

Aktiv förvaltning

Vi ser över era intäkter, kostnader, underhållsbehov och analysera era underhållsplaner för att kunna ge förslag på budget för flera år framåt. Vårt intresse är att minska era kostnader, bibehålla eller öka livslängden för era fastigheter och ge er en stabil kassa och ekonomi som håller även i utmanande tider. Vi kallar det för aktiv och effektiv förvaltning.

Inkassobevakning och handläggning

Vi samarbetar med inkassobolag som övervakar och säkerställer alla era intäkter. Aviseringar och inkassohanteringen sköts via ekonomisystem där digitala lösningar sköter hanteringen smidigt och effektivt.

Bostadsrättsföreningar

Vi ser till att gällande skatteregler följs för både de äkta och de oäkta bostadsrättsföreningarna, då skattereglerna skiljer sig åt. Att ni har en oäkta bostadsrättsföreningen kan grunda sig i att det finns större andel kommersiella lokaler, t.ex. butiker. Vi redovisar också bokslut i enlighet med K3-regelverket.

Fastighetsägare

Vårt intresse är att ge er en värdeökning av era fastigheter. Vi ser över era fastigheter och de möjligheter som finns för standardhöjande åtgärder både i lägenheter och i de allmänna utrymmena. Åtgärder som kan leda till högre intäkter och framtida värdeökning. Vi har lång erfarenhet inom detta område och har en arbetsmodell som ger de införhandlade maximala avkastningarna för just er fastighet och geografiska läge

Styrelsemöten & årsmöten

Vi närvarar med ekonomisk förvaltare vid önskemål på styrelsemöte och årsmöte, där vi presenterar ekonomiska förvaltningsåtgärder, samt fungerar som stöd och rådgivare.

Kontakta oss i dag för kostnadsfri konsultation

För felanmälan når ni oss på: 031 - 46 22 40

Besiktning & Underhållsplan

"K&B upplevs enkla att kontakta, med ett snabbt och vänligt kundmottagande. Besiktning och framtagning av underhållsplan hanterades helt enligt förväntan. Underhållsplan av god kvalitet inklusive snygg sammanfattning av fastighetens underhållsbehov med bilder och brödtext. Dessutom en givande presentation och frågestund med bra svar inför styrelsen."

Underhållsplan åt BRF i Knivsta

"Min upplevelse av K&B Förvaltning är bara positiv. En underhållsplan för vår brf har tagits fram och levererats snabbt, smidigt och profesionellt."

Underhållsplan åt BRF i Göteborg

"Beställde underhållsplan och fick snabbt och trevligt bemötande!"

Teknisk och ekonomisk förvaltning i Göteborg

"Funkar mycket bra med förvaltningen genom KBF Bra bemötanden och bra utförda arbeten"

Underhållsplan åt BRF i Högdalen

"Vi köpte en underhållsplan till vårt höghus i Högdalen. Det har fungerat bra för oss med kontakten med K&B."

Underhållsplan åt BRF i Ljungskile

"Omfattande, fullödig gemomgång med anvisningar för framtida bruk!"

Underhållsplan åt BRF i Trollhättan

"Vi köpte en Underhållsplan till vår BRF. Vi blev bemött bra och vi är nöjda."

Underhållsplan åt BRF i Helsingborg

"Snabbt, enkelt och pålitligt."

Ekonomisk förvaltning åt BRF i Göteborg

"Snabb hjälp och övertagande från start. Bra service!

Underhållsplan åt BRF i Segeltorp, Huddinge

"Trevligt snabbt bemötande och en lagom avancerad offert till bra pris!"

Underhållsplan åt brf i Stockholm

"Väldigt kunddrivna och duktiga. Vi fick ett mycket bra förtroende och de har varit mycket hjälpsamma och svarar snabbt på frågor."

Underhållsplan åt BRF i Malmö

"Mycket professionellt intryck av offert och medsänt exempel på underhållsplan."